Okulumuz Tarihçesi

26.10.2018 3184

Nilüfer İMKB Fen Lisesi, Bursa´da ikinci devlet fen lisesi olarak 2011-2012 eğitim öğretim yılında hizmete başlamıştır. İsmini kurulduğu ilçeden almaktadır. Okul binasının inşaatını İstanbul Menkul Kıymetler Borsası finanse ettiği için ismine İMKB ilave edilmiştir. Nilüfer ilçesinin Odunluk Mahallesi´nde bulunan okulumuzun 80 kız 100 erkek olmak üzere toplam 180 kişilik pansiyonu vardır. 104 öğrenci ile açılan okulumuzda 2020-2021 öğretim yılında 502 öğrencimiz öğrenimini sürdürmektedir. 17 derslik, fizik, kimya, biyoloji,bilişim sınıfı, teknonif adında robotik ve maker atölyesi, konferans salonu, kütüphane ve diğer eğitim birimlerden oluşan okul binası özgün mimarisi, ferah iç mekânıyla öğrencilerimize güzel bir eğitim ortamı sunmaktadır. Nilüfer İMKB Fen Lisesinde müdür,bir müdür baş yardımcısı üç müdür yardımcısı idari kadroyu oluşturmaktadır. İki Uzman Psikolojik Danışman dışında 36 branş öğretmenimizle tam kadro çalışılmaktadır. Okulumuz 2900 metrekaresi kapalı, 15.700 metrekaresi açık alan olmak üzere toplam 18.603 metrekare üzerine eğitim öğretim binası, pansiyon binası ve spor salonu olmak üzere üç yapıdan oluşmaktadır.

EĞİTİM ÖĞRETİM BİNASI: Okulumuzda 17 derslik,1 bilgisayar sınıfı, 1 robotik ve maker atölyesi, 1 kimya,1 fizik,1biyoloji laboratuvarı,1 müzik atölyesi, 1 resim atölyesi ayrıca öğretmenler odası, yönetici odaları, personel odaları, kütüphane, konferans salonu, mescit, kapalı ve açık spor alanı ve kantin bulunmaktadır.

PANSİYON BİNASI: 80 kız 100 erkek öğrenci kapasitelidir. Odalar dört kişiliktir. Ayrıca pansiyonda 2 belletmen odası, revir, doktor odası, ütü odaları, etüt odaları,mescit, yemekhane ve mutfak bulunmaktadır.