Pansiyonda Kalan Öğrencilerimize Bursa Şehri Tanıtım Gezisi Yaptık

11.01.2023 187

Bursa; padişahların otağı, Yunan ordusuna hak ettiği dersin verildiği mekânın adı. Bursa; Ulucami, Orhan Cami, Muradiye Külliyesi, Emir Sultan Külliyesi, Saltanat Kapısı, Tophane'siyle, bu ortamda yazmış olduğu ünlü eseri Mevlid'in yazarı Süleyman Çelebi'siyle; Üftade Hazretleri, Somuncu Baba, Molla Fenari, Emir Sultan, Eşrefoğlu Rumi, Geyikli Baba ve ismini sayamadığımız onlarca evliyanın ekmeğini yediği, nefesini soluduğu şehir... Geçmişten bugüne kurduğu zaman köprüsüyle yaşadığı dönemlere ayna tutan şair ve yazarların ilham kaynağı olmuş ulu şehrimizi iki gün arayla öğrencilerimizle yeniden keşfe çıktık."Velhasıl Bursa sudan ibarettir." diyen Evliya Çelebi'sinden, "Su sesi ve kanat şakırtılarından /Billûr bir âvize Bursa'da zaman." diyen Ahmet Hamdi Tanpınar'ından bugüne dile getirilen şehrimizi hem şehir dışından gelip pansiyonumuzda kalan öğrencilerimiz hem de Bursa'da yaşayıp bazı güzelliklere tanıklık etmemiş olan öğrencilerimizle gezerek, şehrin ruhunu yaşadık. Kayhan Çarşısı'ndan geçerken kokusuyla bizi çeken mekândan yediğimiz pideli köfteden aldığımız dopingle güzel iki günü noktaladık. düzenlediğimiz bu geziye ön ayak olan Tarih Öğretmenimiz Zekiye Eren ve Rehber Öğretmenimiz Günay Yılmaz'a ; araçlarını ve imkânlarını hizmetimize sunan Osmangazi Belediyesine teşekkür ederiz.