Okulumuz Öğrencilerinden “Türkü Hikâyesi Canlandırır” Sunumu

08.12.2023 49

Okulumuz öğrencilerinin hazırladığı “Türkü Hikâyesi Canlandırır” başlıklı sunumumuzu gerçekleştirdik.Gençlerimiz, folklorumuzun önemli içeriklerinden olan türküler ve onların hikâelerini araştırdılar birlikte senaryo haline getirdiler.Rol dağılımı yapıldıktan sonra yalın bir şekilde okul koşullarına göre gösterilerimiz farklı sınıf gruplarıyla gerçekleşmiştir. Ulusal kültürümüzü tanımak ve yaşatmak, birlikte çalışmayı pekiştirmek, var olan yeteneklerini keşfetmek ve geliştirmek ve tüm bunların yanında kendi kültürünü tanıyan yaşatan kendini ifade edebilen bireyler yetiştirmek amacıyla düzenlenen etkinlikte Öğrencilerimiz, psikolojik sağlamlığın kültürel temellerini de özümsemeye çalışmışlardır.