"NİF'le Engelleri Kaldır" Sosyal Sorumluluk Projemiz

13.06.2022 1022

Bursa Nilüfer Borsa İstanbul Fen Lisesi

Sosyal Sorumluluk Projesi "NİF'le engelleri kaldır."   Günlük olarak yaptığınız her eylemin sizin için bir zorluk olduğunu düşünün. Maalesef Türkiye'de yaşayan 8.5 milyon engelli vatandaşımız için hayatın normali bu.   Ama bu normali değiştirmeli; her daim engelsiz, iyiliğin egemen olduğu bir dünya için çabalamalıyız.   Biz NİF ailesi olarak engelli bireylere yardımda bulunabilmek, onları topluma kazandırmak ve bu konuda farkındalık oluşturmak üzere yola çıktık.   Başta öğretmenimiz Şemsettin KAYA ve Onur Kurulu ekibimiz olmak üzere NİF öğrencileri, öğretmenleri,velileri ve okul aile Birliği ile bu kampanyayı başlattık.   Toplantılar düzenledik, hedeflerimizi belirledik.   İlk hedefimiz en az dört tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktı.   Konu hakkında sınıflarda bilgilendirmeler yapıldı.   Şimdi sıra sizde! Ben" nasıl,nerede,kim için ne yapabilirim?" gibi sorularla içinizdeki iyiliğe engel olmayın. Yardıma ihtiyacı olan bireyler için kuru kuru üzülmek yetmez. Artık harekete geçme vakti. Artık adım atma,yürüme,hep beraber yürüme vakti . Yardıma ihtiyacı olan bireyler için kuru kuru üzülmek yetmez.  Artık harekete geçme vakti.  Artık adım atma, yürüme, hep beraber yürüme vakti.   Tekerlekli sandalyeye ihtiyaç duyan beş vatandaşımıza ulaştık. Minimum fiyata maksimum kaliteyi bulduk. Sandalyeler satın alındı ve ihtiyaç sahiplerinin evlerinde kendilerine teslim edildi. Bu proje okulumuz öğrencilerinin sosyal sorumluluk görevi verildiğinde hiç bir fedakârlıktan kaçınmadıgının en güzel örneğidir. Geleceğimizin yöneticileri olacak öğrencilerimizin duyarlılıkları , bize oldukça umut vermektedir. Her birimizin birer engelli adayı olduğu bilinciyle çıktığımız bu yolda amacımız, bütün yükü devletin sırtına yüklemek yerine bizim de yapabilecegimiz çok sey olduğunu gözler önüne sermektir. Katkılarından dolayı okul aile birliğine, okul idaresine,öğretmenlermize,velilerimize ve öğrencilerimzie teşekkür ederiz.