4 Öğrencimiz TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları 1. Aşama Sınavını Geçti

30.07.2023 458

NİF’te hayat tatilde de rahat. Astronomi ve Astrofizik,Fizik,Kimya ve Matematik alanlarından olmak üzere 4 öğrencimiz, danışman öğretmenleriyle birlikte hazırlandıkları TÜBİTAK Bilim Olimpiyatlarında ilk aşamayı başarıyla geçtiler. Astronomi ve Astrofizik alanında Serpil Tekeli'nin danışmanlığında  306 öğrencinin dahil olduğu yarışmada 8. sırada, Fizik alanında Ali Durak öğretmenimizin danışmanı olduğu öğrencimiz Bora Ünlü 1019 öğrencinin dahil olduğu yarışmada 19. sırada; Kimya alanında, öğretmenimiz Sibel SARIOĞLU’nun danışmanı olduğu öğrencimiz Ahmet SERVET, 1135 öğrencinin dahil olduğu yarışmada 23. sırada; matematik alanında öğretmenimiz İpek İlan TEYMURLU’nun danışmanlığını yaptığı Talha COLFAOĞLU ise 2921 öğrencinin dahil olduğu yarışmada 48. sırada yer alarak 2. Aşama ve yaz okuluna geçmeye hak kazandılar. Öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.